IJspret

Heel het land is zwanger van de ijspret. In een grijs verleden stond ik zelf ook nog wel eens op schaatsen, ik heb zelfs nog schaatsles gehad! Dat heeft me bijna nog eens mijn leven gekost…nou ja, het voelde tenminste zo. Ik bleef met mijn schaats achter een pionnetje haken, waar ik geacht werdt tussendoor te slalommen. Plat op mijn bek, als ik het zo mag zeggen. Acht hechtingen in mijn kin. Toch vindt ik schaatsen wel leuk, heeft te maken met de kracht van het vergeten van pijn.
Aan de andere kant is het zo dat ik in mijn huidige professie dagelijks wens dat het warm water gaat regenen. Niets is zo onhandig als bevroren dekken, bevroren touwen, bevroren leidingen (als je niet oppast), kouwe klauwe, weigerend materiaal, en onbegaanbaar werkterrein; rivieren, kanalen en meren. Toch oogst ik weinig begrip van de maatschappij. Alleen maar juichende reportages op het journaal van mannen die niet naar hun werk gaan omdat ze willen schaatsen en schaatsenfabrieken die eindelijk weer geld verdienen. Een inlevende reportage van een strijdende schipper tegen de elementen zou toch wel op zijn plaats zijn. Toch is er ergens diep van binnen een vage hoop dat de hele boel dicht vriest, we een elfstedentocht krijgen, om het schip heen kunnen lopen en we nog jaren aan onze kinderen en kleinkinderen vertellen over die winter van 2008/2009. Dat gevoel is overigens weer over als ik de deur uit stap.
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op IJspret

  1. Jurgen en Jane zegt:

    Nou, van mij mag het heel snel 25 gr worden en dan zo blijven tot de kerst, dan ben ik tevreden.Vandaag werd ik niet vrolijk met het lossen namelijk, dooiwater en gips in je gangboord en niet af kunnen spuiten vanwege de vorst die er weer aankomt, spierballen krijg je ervan nu 😉 1 voordeel we gaan nog maar eens hetzelfde product halen, want ruim uitspuiten is er niet bij nu.Bij deze overigens nog de beste wensen!Dat de mooiste dag van 2008 de slechtste van 2009 mag worden voor jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s